Tuesday, August 31, 2010

Cinta VS Sayang

Apa itu cinta? Bagi aku cinta itu anugerah yang tuhan bagi untuk setiap insan untuk merasai rasa perasaan cinta dan mencintai. yes! bila cinta dah wujud, tentulah ada perasaan sayang. tapi kadang-kadang cinta memang banyak pengorbanan. cinta ni rumit. ada macam-macam jenis cinta. cinta pada tuhan, cinta pada rasul, cinta pada ibu bapa, kawan, teman lelaki, dan juga sesama insan. aku? aku pernah rasa cinta....dan juga sayang. banyak kali juga merasa cinta. tapi kadang-kadang sampai tak faham apa itu cinta. aku pernah cintakan seseorang sebab dia buat aku rasa jadi perempuan itu indah. (sebab dulu aku tomboi) aku pernah cintakan seseorang kerana dia hensem. dan aku juga pernah jatuh cinta pandang pertama. tapi kalini, aku jatuh cinta tanpa apa-apa sebab. adakah cinta kalini cinta yang terakhir buat aku? memang pelik bila kita mula menyayangi seseorang tu tanpa sebab. aku pernah juga marah pada diri aku sendiri sebab aku jatuh cinta pada orang yang aku benci. mula-mula benci tapi lama-lama terbit pula rasa sayang kemudian baru muncul rasa cinta. aku masih mencari-cari jawapan sehinggalah ke hari ini. ke sehingga aku berkahwin dengan dia? hurmmmm.... tak tahu lah. kadang-kadang tu hati aku selalu sakit, selalu menangis kerana dia. tapi sebenarnya dia la penawar aku. aku tak nafikan aku banyak menangis bila bersama dengan dia. hakikatnya aku betul-betul sayangkan dia. dan juga cintakan dia.

pernah terbit dalam fikiran aku. sampai bila aku nak rasa sakit dan sedih bila bersama dia. pernah juga rasa nak tinggalkan dia. aku bukan sakit ape sakit menunggu. sedih bila sunyi, takda teman nak berbual. dengan dia lah aku luah kan segala-galanya melainkan family. sampaikan dia pernah cakap kat aku

"kalau baby tak sanggup tunggu syg lagi, cakap dengan syg k, syg taknak baby rasa sakit bila bersama dengan syg."

terus je aku terdiam. dia tak sayang aku lagi ke? atau dah tak cinta aku lagi? entah lah. kalau ada jodoh tak kemana lah. perasaan cinta dengan sayang semua tak boleh dipaksa. dia akan datang dan pergi. tapi kalau cinta sejati ia akan kekal sampai bila-bila. macam abah cintakan mak. walau abah tak pernah cakap "I LOVE YOU" kat mak tapi aku tahu. abah memang cintakan mak. cinta mereka cinta sejati. cuma aku mungkin aku tak pernah rasa betul-betul cinta dan tak pernah mendalami apa itu cinta. yang aku tahu orang cinta aku. ya! itu dia. kita kena sayang orang biar ikhlas kan. jangan sebab sesuatu benda tu. aku pun tak nak mengharap menggunung melangit. apa yang ada depan mata itu lah perjalanan hidup kita. teruskan dan yang penting jangan pandang ke belakang. oh ya! cakap soal jangan pandang ke belakang ni. macam mana ya kalau cinta lama berputik kembali? hehehe! pening kalau cakap soal Cinta VS Sayang ni. aku pun tak cukup berpengalaman dalam hal ni. sikit-sikit tu adelah. hurmmmm... ok sampai sini je. nanti kita sambung balik ok?

*p/s : CINTA DIRI SENDIRI DULU BARU KITA BOLEH CINTA ORANG LAIN KAN? BETUL TAK??

Stress....

ok untuk pertama kalinya dalam sem 4 ni aku rasa sangat stress adalah masa bulan puasa ni. mananya tak stress sebab aku buat assignment last2 minit. hurmmm.. tapi nasib baik lah aku dah dapat siapkan then suruh kak sheila print and hantar terus. thanks kak sheila.

Wednesday, August 25, 2010

perasaan... hambar...

skrg ni aku rasa sangat2 lah hambar dlm kehidupan aku. kenapa ye?
takda mood. takda perasaan. i want to be alone.! huh.. so sick..

Thursday, August 19, 2010

Lepas.....Lepas...

Pagi-pagi lagi je perut aku dah buat hal. meragam macam mak nenek. ingatkan dah nak period, rupanya sakit perut sebab banyak sangat makan makanan yang pedas-pedas. Huhuhu..............
Lepas ni kenalah makan sup pulak ke.

My Unkymood Punkymood (Unkymoods)

*p/s : LEPAS NI KENA MAKAN MAKANAN YANG BIASE JEW...!

Thank you for Loving me....

It's hard for me to say the things
I want to say sometimes
There's no one here but you and me
And that broken old street light

Lock the doors
We'll leave the world outside
All I've got to give to you
Are these five words when I

Thank you for loving me
For being my eyes when I couldn't see for
Parting my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me
Thank you for loving me

I never knew I had a dream
Until that dream was you
When I look into your eyes
The sky's a different blue

Cross my heart
I wear no disguise
If I tried, you'd make believe
That you believed my lies

Thank you for loving me
For being my eyes when I couldn't see
For parting my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

You pick me up when I fall down
You ring the bell before they count me out
If I was drowning you would part the sea
And risk your own life to rescue me, yeah

Lock the doors
Leave the world outside
All I've got to give to you
Are these five words when I

Thank you for loving me
For being my eyes oh, when I couldn't see
You parted my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

When I couldn't fly
Oh, you gave me wings
You parted my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

Thank you for loving me
Thank you for loving me
Oh for loving me.......

*p/s : SUKA GILA DENGAN LIRIK NI, LAGI LAGI KALAU DINYANYIKAN OLEH MY LOVELY.

Wednesday, August 18, 2010

Dugaan....


Kerana kecuaian aku, tadi pagi hp aku tersliding kt atas tar.. peh sadis gila.. huk3... sakit hati..
So inilah dia handphone aku. nampak macam ok jek, tapi hakikat sebenar kalau boleh zoom. memang la nampak ketara perubahan fizikal dia. damn pretty shit! huhu.....

Tuesday, August 17, 2010

Hari ni hari SELASA.... ada apa dengan selasa..

Harini of kos la ade kelas PM kamel.. hehehehe!

*p/s : TENANG-TENANG JAK!

OUR LOVE IS OUR JOURNEY.....

Setiap perhubungan mestilah ada suka dan duka kan? tak lengkap kalau takda gaduh takda nangis semua tu. Semalam aku dan dia gaduh. tapi takda la gaduh mcm drama tamil tu. tiba-tiba je jadi macam drama hindustan. awwww... HAHAHHAA..

(calling)

Sayang : Slm, baby. Kenapa tak angkat call syg?

Baby : Takde pape.

Sayang : Takkan la takde pape baby? Sayang call banyak kali tapi tanak angkat pun.

Baby : Hurmm.... takde pape la. (dalam masa tu aku pun nangis)

Sayang : Sayang, kenapa nangis ni. Syg ada buat salah ke? (dengan nada yang lembut sangat)

Baby : Actually, baby merajuk dengan sayang. Tapi selalunya baby maki-maki syg. But today taktau la kenapa i can't tell u why im being like this.

Sayang : Baby..... I'm so sorry ok sebab tak contact baby tadi tak mesej baby. I'm really sorry. Syg penat sgt keje sampai tertido tak sedar diri.

Baby : I tought syg dah tak ingat kat baby lagi. Coz that time i text u yg baby balik segamat sorang kan. But u not reply my message. Huhu.. (bertambah la aku nangis)

Sayang : Baby.. im so sorry ok sayang.. syg tak dapat pun text baby tadi. tak tau la line ni kenapa. thats y la syg tak perasan pun baby tgh merajuk. kalau tak syg dah pujuk dah. sorry k manje...

Baby : Huhu..... (aku terus menangis, selama ni aku marah dia aku maki-maki jek tapi kali ni aku menangis je banyak)

Sayang : (tiba-tiba menangis) sorry sebab buat baby nangis rindukan sayang. agak-agaknya macam ni lah kan kalau mak syg rindu kat syg. nangis jugak macam baby...

Baby : (POMMMP,aduh kenapa plak dia nangis ni. kenapa dia sebut pasal mak dia? homesick ke? my god! ape aku dah buat nie?) sayang.. jangan la nangis.. im sorry k kalau pasal ni buat syg ingat kat ur mum. im really sorry my dear. please dont cry. (aku suruh dia benti nangis padahal aku ni dah melalak nangis gak.. HAHA ape la)

Sayang : boleh tak syg nak request syg nak stop praktikal ni. syg nak balik sabah. syg rindu mak, rindu ayah rindu semua family. Syg rindukan cayang. (cayang tu adik dia yang bongsu)

Baby : Sayang, relax ok. Hujung tahun ni syg balik k. Stick with my decision, apa pun syg kena balik jugak. Habis praktikal je book ticket then trus fly balik. no more excuse. (aku dengan yakinnya bercakap)

Sayang : (speechless) hurmm..... taktau la. i think syg selalu buat semua orang sakit hati.

(SCENE YANG TELAH DIPOTONG ATAS SEBAB DAH MLS NK TYPING)

*Actually dia dah lama tak balik hometown dia kat Sabah tu. Dia betul-betul HOMESICK. then i dunno what to do. Apa pun dia kena juga lah habis kan praktikal dia tu dulu. Risau juga ni bah kenapa dia tiba-tiba nangis woo. dia bilang kerja dia tu memang penat sgt. Kesian ba.. Puasa dah dua tahun tak balik. Raya pun kali ni dia tak dapat balik. Uwaaaaa sedihnya.. dan aku mula terfikir. Beruntungnya aku ni. Every week balik. Selalu juga jumpa. Tapi dia?? MY GOD! selfishnya aku. after this, aku kena lah jaga hati dia. Lagi dah nak raya ni...

Perbualan pun di sambung dengan lawak jenaka aku yang biol+bodoh ni. then lama-lama dia pun ketawa jugak. aku ni dah macam badut dah pun ada gak. HAHAHAHA! takpelah demi nak ceriakan dia kan. HEEEEE! Tapi harap-harap dia boleh tahan sampai end of this year. SABAH!! TUNGGU TAU, END OF THIS YEAR DIA BALIK LAH! hehehe...

*p/s : TAK MAU MARAH-MARAH DIA LAGI, NAK JADI A GOOD GIRL LAH.! SABAR SABAR SABAR.. BULAN PUASA YANG INDAH LAGI DEBERKATI....
















SAHUR

Harini aku sahur makan nasi dengan lauk ikan sambal. Ikan sambal tu pun makanan yang hari ahad punya yang mak aku masakkan aku simpan dlm freeze pastu panaskan. HAHA! no choice terpaksalah makan jugak. Tapi layan jugaklah. Iera pulak tak bangun sahur sebab malam tadi aku tidur awal. Dia sahur awal tadi. HEHEHE! Sorry Iera sebab aku tinggalkan kau terkapai-kapai. Kan best kalau aku still ade kat kluang lagi. Sahur bersama-sama my family. Lagi lah buat aku rasa syok gila! HEHE...

p/s : KENA BELAJAR MASAKLAH, BARU BEST! HEEEEEEE.......

Thursday, August 5, 2010

MALU....

Harini PM kamel perli-perli aku sebab datang lambat. Even malu tapi buat muka sardin jela. HAHAHA! Sape tak kenal aku. SORRY for those yang tumpang kereta aku. Sebab aku lambat korang sume jadi lambat. MAAF!



*p/s : LAIN KALI KELAS PM KAMEL BANGUN AWAL 7.30 GERAK! okai...

Wednesday, August 4, 2010

Friend Forever


Sometimes in life,
you find a special friend,
someone who changes your life
by being a part of it.
Someone who makes you laugh
until you can't stop,
someone who makes you believe
that there really is
good in the world.
Someone who convinces you
that there is an unlocked door
just waiting for you to open it.
This is forever friendship...

When you're down,
and the world seems dark and empty,
your forever friends lifts you up in spirit
and make that dark and empty world
suddenly seem bright and full.
Your forever friend gets you through
the hard times, the sad times,
and the confused times.
If you turn and walk across,
your forever friend follows.
If you lose your way,
your forever friend holds your hand
and tells you that
everything is going to be okay.
And if you find such a friend,
you will feel happy and complete,
because you need not worry.
You have a forever friend for life,
and forever has no end.

Love is ????

Without you my days are "Sadday,"Moanday, "Tearsday, "Wasteday, "Thirstday, "Fightday", and "Shatterday"







I hate to see the one I love happy with somebody else.
But surely I hate it more to see the one I love unhappy with me

The hardest part of loving someone is knowing now it's the time to let go and to say good bye

Holding you, I held everything
For a moment wasn't I a king
But if I'd only known how the king would fall

Tuesday, August 3, 2010

Lagu ni aku suka sangat sebab ade maksudnya yang mendalam....

video
I want to dedicate this video to MY BELOVED!
LOVE YA!

Kemarahan yang membara!!

Kemarahan aku dah semakin reda.. sebab dia dah call aku then explain kat aku.. aduhhh! sakitnya kepala aku nie.. aku rase berat gila.. tapi kena siapkan certain kerja.. hurmmm....

*p/s : JANGAN BERCINTA, SAKIT KEPALA!!

Kete aku dapat note!

Entah ape cite aku pun tak faham kenapa kete aku ada surat cinta...! hahaahah.. nak cakap aku ni bajet cun.. nak aim aku konon.. ade aku kesah?? hahahaha! entah-entah ade orang nak kena kan aku.. HAHAHAHAH! Siaplah siapa yang buat menda2 yang tak baik kat aku nie....

*p/s : NANTI AKU REPLY BALIK UTK TATAPAN KAU!

Camping....

Last week aku ade follow aktiviti kat kem nasuha. Actually, aku memang suka aktiviti lasak yang macam ni. Bagi aku memang terbaik lah. Mula-mula je nak bertolak ke kem nasuha tu je kami semua dah kena naik bus sekolah yang bagi aku agak klasik sungguh dengan takda aircond. Tapi syok lah sebab aku rasa last aku naik bus sekolah takda aircond tu masa aku tingkatan 1 kot. hahahah! Gila terbayang.... Pastu masa dalam bus tu, mode semua EXCITED+HAPPY tak sabar nak sampai kat kem nasuha. Yela, sape yang tak syok dik oi. Aku jangan cakap lah memang aku dah lama tunggu invited to camping ni. hahahah!

Sampai je kat kem nasuha kami semua dijamu dengan minuman petang. Yang agak kelakarnya time tuh, kawan aku MADAS ni punya la syok amik air herbs yang diaorang bagi. TUP TUP... Air tu tawar+kelat+tak sedap! hahahahha! berderai aku gelak kan si MADAS ni. Air tu dah lah panas pastu dia main bedal je telan. MADAS....MADAS.... Dah lepas kami semua mencekik kat kem nasuha tu, kami pun dikehendaki menaiki trem utk pergi ke penginapan kami kat dalam hutan. Peh!!! Masa naik trem tu dah macam pekerja ladang dah aku rasa. HAHAHAHA! lawak nak mati.. Lagi-lagi KAK SHEILA. Semangat waja duduk dekat depan sekali. Nak teman ABG ANDREkot. hehehehe!

Perjalanan masuk hutan tu memang syok gila lah sebab jumpa banyak gila pokok-pokok herba yang hebat gila. Ada 1001 khasiat yang aku sendiri puu dah tak terkira.! Memang aku kagum gila lah dengan TUAN HAJI NASUHA ni.

Bila dah sampai kat dorm kami tu. Aku ingatkan dorm yang diaorang sediakan cikai-cikai jek tapi bapak ahhhh.. Siap ada aircond lagi. Wah kelasss gitu.! HAHAHAHAHA! Seronok aku landing.

Aktiviti petang tu adalah aktiviti berakit. Adoyai.. Memang mengamit kenangan lalu lah masa aku kat PLKN dulu. Teringat zaman-zaman jahiliah aku kat PLKN jadi SARJAN utk kompeni aku. HEEEE!! Mula-mula staff tu ajar kami semua WATER CONFIDENT. Benda senang je tu tapi sebabkan aku ni penakut air tu yang buat aku terketar-ketar nak masuk air. Padahal dah pakai life jacket dah pun. Pelaaaaa aku ni. HEEEE! Tapi at last dengan bantuan AROL dan IERA yang ada sebelah aku, aku dapat lah menkebalkan diri dalam air. Berenang-renang macam ikan dugong pun ada. Sampai taknak naik dah. Wah! Melampau pulak. HAHAHAHAH!

Aku kumpulan ketiga yang dianggotai oleh AROL, RAZIF, HANAFI, AYU, IERA dan AKU digelar sebagai kumpulan ape ntah aku pun tak ingat. Mula-mula MADAS dah dpt 1 group dgn kami tapi kena tukar atas sebab-sebab yang tertentu. Haish..! Kecoh betol lah. Dahlah masa berakit tu kami kalah sebab pelampung bocor. adoiiii... Pelampung bocor sebab terlanggar ranting. Gila hebat berakit sampai pelampung bocor. Punya lah in out in out sekali kalah dan bocor daaaa... Last sekali kami repeat balik dengan wujudnya ahli kumpulan baru iaitu MADAS, SITI, SYIKIN the rest aku tak ingat. Terus je menang!!!! HO YEAH! Kalau tak moral down aku ni nanti. HEHEHEHE!

Makan malam kat kem nasuha tu memang terbaik la. Terbaik dari ladang.! Sedap nak mati. Rempah yang dia guna memang bagus lah. hehehhee! Lepas je dinner kami diberi rest sekejap before night walking. Kul 11 baru start game tu. TETAPI, aku kecewa sangat sebab NIGHT WALKING tu dah bertukar jadi BURUNG HANTU! wadefak man! Gila ANNOYING main benda alah bodoh tu. Sampai aku rasa TONGGONG! (betul ke aku eja ni, ahhh hentam jela) Dengan dia tinggalkan aku sorang-sorang kat tepi hutan tu. BENGANG betol gua. Konon-konon macam nak buat kiamulail lah utk sedarkan diri kita, tapi bagi aku tu adalah cara nak cari nahas. HUHUHU! Yang penting aku tak suka. OYA punya tempat ada POCONG lah ape la. HAISSSHHH! SUbahanallah!

Last day kat kem nasuha kami semua main permainan paling best sekali. MADAS lah punya planning ni. Permainan berbelit2 lidah, teka-teki movie, botol-botol, dengan soalan pendegaran dan penglihatan dari MADAS. ahhhh! aku geram dengan MADAS.. Kuat SAIKO ini budak.. hahahaahah! pape pun MADAS, camping ni sempoi dan best!!

Lepastu..................... KAMI BALIK SEMULA KE SEGAR-AMAT DLM KEADAAN LETIH DAN LESU..

*p/s : Nanti kalau ada camping lagi join woii... Rugi sapa yang tak join tu....!!!

Bila aku dah mula rasa sakit hati......

Tengok pada tajuk post aku pon dah nampak aku memang bosan sangat sekarang dengan dia. Tau sebab kenapa? Sebab aku rasa diri aku ni tidak dihargai oleh dia. Dan kenapa aku tak dihargai? Sebab dia tak suka aku kot. Entah lah. Benda macam ni susah nak cakap sebabnye aku rasa sakit hati ni dah mula jadi penyakit kronik. So it worst kalau aku teruskan jugak. Bila kita dah sayang seseorang tu memanglah kita sanggup berkorban apa je utk dia kan. Tapi yang aku peliknya kenapa pulak asyik aku je yang terkorban?? Dia mula tak hargai aku dan mula buat aku rasa bosan. Itulah dia lelaki. Tapi aku tau tak semua lelaki macam dia. Ada lelaki yang baik dan ada juga yang kurang baik. Aku kurang bernasib baik. Sedih sgt......

*p/s : JANGAN SAKIT HATI.

Pertama kali

First time to wrote something about me in public. so how? i really don't know where to start and to end my story. but let's do it now.